Blog, İçerik

İncir Reçelinin Faydaları Nelerdir?

İncir en fazla sevilen ve tüketilen meyveler arasında yer alır. Akdeniz ve Asya bölgesinde yetişen bu meyve, yüksek içerikli besin değerleriyle dikkat çeker. Meyvelerin ortalama %40’lık bir kısmı şekerden oluşur. Geriye kalan kısımları ise birçok farklı yararlı vitamin içerir.

Yüksek Lif Oranları ve Kalsiyum

Pek çok kişi tarafından farklı öğünlerde yararlanılan incir reçelini aynı zamanda tatlılar içerisinde kullanabilmeniz mümkündür. İncirin üretimi ise en fazla Türkiye’de yapılır. Sık kullanılan ve mutfak kültüründe büyük bir yere sahip olan incirin farklı türlerini tüketebilirsiniz. İncir reçelinin kuru haline göre daha az kalori içeren yaş incir reçeli dutgiller familyasındandır. Kalsiyum açısından süte yakın değer içeren incir reçelleri özellikle hamile kadınlar için de oldukça yararlıdır. Anne adaylarının bebeklerinin sağlığı onların beslenme şekline bağlı olduğundan dolayı yeme-içme düzenine oldukça fazla dikkat edilmesi gerekir. Bu dönemlerde meyve tüketiminin yüksek tutulması önemlidir.

İncirin çocuklar, yetişkinler ve hamile olan kişiler için birçok farklı faydası vardır. İncir meyveleri çocukların sindirim sistemi üzerinde son derece etkilidir. İncir yapraklarında incir sütü olarak nitelendirilen beyaz sıvı bulunur. Bu sıvı cilt problemlerine karşı etkili olabilecek yapıya sahiptir. Yüksek lif oranına sahip olan incir reçeli sindirimi hızlandırabilecek etkisi sebebiyle birçok kişi tarafından sık sık tercih edilir. Bağırsakları yumuşatabilen incir reçelleri kabızlık gibi sorunlarda etkilidir. Vücuda büyük bir kuvvet ve enerji veren incir reçeli günün her anında tüketilebilecek yapıdadır.

Kolesterola Karşı Etkili

Bedensel ve psikolojik yorgunluk yaşayan kişiler hayatlarının büyük bir bölümünde incir reçelini afiyetli bir şekilde tüketebilirsiniz. Halsizliğe ve unutkanlığa karşı iyi bir çözüm sunan incir reçeli öksürük ve boğaz ağrılarına da iyi gelmesiyle bilinir. Bronşit gibi rahatsızlıkların belirtilerini hafifletebilen incir reçelinin birçok farklı faydası vardır. İncir reçeli kolesterol oranlarını düşürdüğünden dolayı kalp ve damar hastalıklarına karşı da son derece etkilidir. Kansere karşı pozitif etkisi olan incir reçeli bakteri ve virüslerin çoğalmasını engeller. Böylelikle hastalıklara karşı olan direnciniz doğal bir şekilde artmaya başlar.

Yüksek kalorili gıdalar arasında yer almasına rağmen kilo vermeniz için iyi bir yardımcıdır. İncir reçeli açlığınızı en iyi şekilde bastırabileceğiniz atıştırmalıklar arasına girebilir. Ana yemekler arasındaki zamanlarda sağlıklı bir atıştırmalık istiyorsanız incir reçelini deneyebilirsiniz. Fakat yalnızca incir reçeli tüketerek zayıflayabileceğiniz yanılgısına girmemelisiniz. Bunun için sağlıklı bir diyet düzeni oluşturmalı ve yeme düzeninizi belirleyerek egzersizler yapmalısınız.

Potasyum Kaynağı

İncir reçelinin içerisinde kardiyovasküler sistem için hayati bir önem taşıyan yüksek miktardaki potasyum bulunur. Düzenli ve dozunda olabilecek şekilde incir reçeli tüketmeniz sizleri kalp krizi ve felç gibi sorunlara karşı koruma altına alır. Kasın basıncı normalleştiği için kan damarlarınız stabilize hale gelmiş olur. Vücuttaki ödem ve şişmelere karşı iyi bir yöntem arıyorsanız incir reçeli
tüketebilirsiniz. Anemi gibi rahatsızlıklara karşı da iyi gelen incir reçeli çocuklar ve hamile kadınlar arasında sık sık tüketilenler arasındadır. Güvenilir bir besin kaynağı sunan incir reçeli soğuk algınlığı gibi yaygın hastalıklara karşı da iyi bir silahtır. Hemen her hastalığa karşı olumlu bir katkısı bulunan incir reçeline beslenme düzeniniz arasında yer ayırarak vücudunuzun en iyi şekilde zinde kalabilmesini sağlayabilirsiniz. İçerdiği özel maddeler ile insan sağlığını güven altında tutabilmeye yarayan incir reçeli taze olarak tüketilmelidir. Ayrıca incir reçelini seçerken daima
güvenilir markaları da tercih etmelisiniz. Böylelikle incir reçelinin tüm faydalarından yararlanmaya başlayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir