Blog, İçerik

Kaliteli Ve Doğal Zeytinyağı Testi Nasıl Yapılır?

Kaliteli ve lezzetli zeytinyağı tüketimi sağlık açısından da oldukça faydalıdır. Soğuk sıkım şeklinde üretilen bu zeytinyağının doğal olup olmadığı da farklı testler ile anlaşılmaktadır. Doğal zeytinyağı tüketimi sağlıklı yağ alımı için oldukça önem taşımaktadır. Kaliteli ve doğal zeytinyağını anlamak için bir bardak ılık suyun içerisinde bir miktar zeytinyağı damlatılması gerekmektedir. Bu zeytinyağı su üzerinde baloncuklar çıkarıyor ve suyun üst kısmında kalıyorsa gerçek zeytinyağı olduğu anlaşılmaktadır. Fakat baloncuk olmayan ve batan yağlar gerçek değildir.

Hakiki zeytinyağı tüketmek isteyen kişiler kaliteli ürün içeriğine sahip paketlere yönelmektedir. Lissiya Farm organik zeytinyağı konusunda özenli üretim yapan adreslerden biridir. Naturel zeytinyağı olup olmadığını anlamak isteyen kişiler bir miktar ılık suyuna içerisine zeytinyağı damlatarak su üzerinde kalıp kalmadığını incelemektedir. Suyun altına batan ya da herhangi bir baloncuklanma meydana getirmeyen zeytinyağları doğal ürünler değildir. Lissiya farm ürünlerinin tamamı soğuk sıkım ve gerçek malzeme kullanılarak üretilmektedir.

3 Basit Test İle Doğal Zeytinyağı Seçimi Yapın!

Evde kolaylıkla yapılacak 3 basit test ile doğal zeytinyağı anlaşılabilmektedir. Su ile zeytinyağının doğal olup olmadığını anlamak oldukça kolaydır. Soğuk sıkım zeytinyağı su üzerinde kalan ve baloncuk oluşturan yağ çeşitlerinden biridir.

Kokusu daha keskin ve zeytin ağırlıklı olan ürünler doğal ve tamamen organik üretim olan zeytinyağlarıdır. Organik zeytinyağı satın almak isteyen kişiler için bir diğer test ise renk testidir. Bu test ile zeytinyağının doğallığı anlaşılabilmektedir. Daha koyu ve yeşimtırak olan zeytinyağları doğaldır.

Açık renkte ve bulanık olan zeytinyağları ise yapay madde içeren ürünlerdir. Ürünlerin koku ve renk testlerinin yanı sıra tadımdan da organikliği anlaşılmaktadır.

Doğal gıda ürünleri ve zeytinyağı çeşitleri lissiyafarm.com içerisinde satışa sunulmaktadır. Her ürün özel üretim olup tazeliği tadından hissedilen yağlardır. Ürünlerimizin tamamı soğuk sıkım ve tamamen gerçek zeytinlerden üretilmektedir. Kalitesi ve kokusu hissedilen bu ürünlere zeytinyağı kategorimiz üzerinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir