Blog, İçerik

Pekmezle Yapılan Tatlılar Nelerdir?

Pekmezle yapılan tatlılar pratik ve lezzetli olduğundan dolayı birçok kişi tarafından büyük bir ilgi görür. Genellikle kahvaltı sofralarında tercih edilen lezzetli pekmezler, tahin ile beraber oldukça şık bir sunum hazırlayabilmenize imkan tanır. Farklı amaçlarla da tüketilen pekmez ile birbirinden çeşitli tatlılar hazırlayabilirsiniz.

Misafirlerinizle de paylaşabileceğiniz pekmezli tatlılar yüksek vitamin oranlarıyla dikkat çeker. Tatlı tariflerinize eşsiz bir güzellik kazandırabilecek olan pekmezi kullanarak sizler de birçok farklı damak zevkine uyum sağlayabilecek tatlıyı hazırlayabilirsiniz.

Pekmezli Kaşık Helvası

Klasik kaşık helvası tarifine benzer şekilde hazırlayabileceğiniz pekmezli kaşık helvası, pekmezli tatlı tarifleri denildiği zaman akla ilk gelenler arasında yer alır. Tatlı şerbetiyle hazırlayabileceğiniz bu tatlı farklı damak zevklerine en iyi şekilde hitap eder. Tatlılık oranları sizi rahatsız etmeyecekse şerbeti bol bol ilave edebilirsiniz. İsteğinize göre farklı malzemeleri de tatlınıza ekleyebilir ve kendinize özel bir tarif hazırlayabilirsiniz.

Pekmezli Muhallebi

Pekmezle yapabileceğiniz lezzetli tatlılar arasındaki pekmezli muhallebi, aynı zamanda çocukların vitamin deposu olarak da öne çıkar. Klasik bir tarif ile hazırladığınız muhallebiye ek olarak pekmez katmanız bu lezzetli tatlıyı elde edebilmeniz için yeterlidir. Daha sonra özel kuplara tatlınızı koyarak üzerine ceviz ya da fındık koyarak süsleyebilirsiniz. Pekmezli muhallebi, lezzetli olduğu kadar sunumu da şık olan tatlılar arasında yer alır.

Pekmezli Kurabiye

Pekmezli kurabiyeleri yaparken şeker kullanmanıza da gerek olmayabilir. Susam ve fındık ilave edebileceğiniz pekmezli kurabiye adeta bir enerji deposudur. Tadına bayılabileceğiniz özel lezzetler arasındaki pekmezli kurabiyeleri isterseniz ılık bir süt ya da çay ile beraber servis edebilirsiniz.

Pekmezli İrmik Tatlısı

İrmik tatlısı, geçmişten günümüze kadar gelen en önemli lezzetlerdendir. Her dönem tüketebileceğiniz pekmezli irmik tatlısını hazırlamak da bir o kadar kolaydır. Şerbetli olarak da deneyimleyebileceğiniz bu nefis lezzeti diğer tariflerde olduğu gibi fındık, fıstık veya cevizi le süsleyebilirsiniz. Pekmez yemeyen çocuklar için pekmezli irmik tatlısı son derece uygun bir seçenek olacaktır.

Şekersiz Mozaik Pasta

Diyet yapan kişiler şeker tüketiminden kaçınırlar. Bu sebeple, çoğu zaman çareyi tatlı tüketmemekte bulurlar. Fakat pekmez ile yapabileceğiniz tatlılar arasındaki şekersiz mozaik pasta diyet döneminde de tüketilebilecek lezzetli tatlılardandır. Şeker kullanmadan hazırlayabileceğiniz mozaik pastanın şekeri tamamen pekmezden doğal bir şekilde gelebilir. Aynı zamanda mozaik pastanın şekersiz olması kalori miktarının da düşmesini sağlar.

Tahinli Sufle

Suflenin yalnızca çikolata ile olmadığını ortaya koyan tahinli sufleler ayrılmaz ikili olarak nitelendirilen tahin ve pekmezin muhteşem uyumluluğunu sizlere sunar. Enfes bir lezzet olarak ortaya çıkan tahinli sufle de diyet döneminde tüketilebilecekler arasındadır. Fakat her yiyecekte olduğu gibi dozunda tüketilmesi son derece önemlidir. Doğru şekilde tükettiğiniz takdirde tahinli sufleyi günün her anında tüketebilirsiniz.

Tahin Pekmezli Börek

Pekmez ile yapabileceğiniz tatlılar arasında tahin pekmezli börek de bulunur. Börek görünümlü tatlı olarak da adlandırılan bu özel lezzet, kısa sürede hazırlayabileceğiniz bir tatlıdır. Bu lezzetin içerisine isterseniz tahin koyabilir, ceviz ve tarçın da ilave edebilirsiniz. Besleyici özellikleriyle dikkat çeken tahin pekmezli börek ile günün her anında tatlı yiyebilmenin keyfini yaşayabilirsiniz.

Truff

Atıştırmalık bir lezzet olarak da öne çıkan truff, herkesin sevebileceği özel bir tatlı türüdür. Pekmez ile yapabileceğiniz bu özel tatlı pratik bir şekilde hazırlanabilecek özelliktedir. Bu tarifi yaparken kullanacağınız tarifin diğer tatlılarda da olduğu gibi organik olması önemlidir. Bu sayede sağlıklı ve lezzetli tatlılar hazırlamış olursunuz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir